marți, 13 septembrie 2011

IERNAREA PISCINEI - pasi de urmat

Va prezentam aici o listă de "lucruri de făcut" înainte de a închide piscina dvs. pentru iarnă. O iernare corecta va ajuta sa salvati timp şi bani la deschiderea piscinei in sezonul urmator. Veti evita astfel costuri suplimentare generate de consumul de substantele chimice si curent electric. Piscina dumneavoastra va fi in siguranta pana la primavara daca va fi corect curatata, tratata si mai ales protejata impotriva deteriorarilor pe care inghetul le poate provoca asupra echipamentelor sau a finisajului interior al piscinei. 

Perioada ideala pentru inchiderea piscinei este intre 15 octombrie si 10 noiembrie, deoarece temperatura exterioara in aceasta perioada a anului este intre +20 grade Celsius si 0 grade Celsius. Motivul pentru care se recomanda inchiderea piscinelor in aceasta perioada este pentru a se impiedica dezvoltarea algelor in apa.
  1.  Testati nivelul clorului si al pH-ului din apa
  2.  Ajustati nivelul acestor parametrii daca este necesar. Este foarte important sa aduceti acesti parametrii in limite normale pentru a proteja piscina impotriva coroziunii sau a depunerilor calcaroase ce se pot forma in timpul in care piscina dumneavoastra va fi inchisa. Este recomandata o clorinare soc care sa omoare toate bacteriile si microorganismele ce pot fi prezente in piscina sau in instalatia aferenta.
  Valori normale: 
                  clor liber: 1 - 3 mg / l 
                   pH: 7,2 - 7,6  

 3.   Curatati piscina inainte de iernare
  •  periati si aspirati fundul si peretii piscinei
  • curatati linia apei cu un detergent special pentru a indeparta depunerile calcaloare sau uleioase; acestea se vor indeparta mult mai usor acum decat dupa perioada in care piscina va fi inchisa.
   4.   Efectuati tratamentul specific iernarii piscinei. Se adauga in apa un produs special conceput pentru intretinerea piscinelor in perioada iernii, evitand formarea algelor si bacteriilor care pot cauza deteriorarea calitatii apei.



   5.   Curatati filtrul, cosuletele skimerelor si prefiltrul pompei. Nisipul din filtrele cu nisip va trebui spalat in contracurent pana cand apa din paharul de verificare al filtrului devine limpede iar in cazul filtrelor cu cartus, acesta va trebui curatat foarte bine prin imersare in solutii speciale pentru degresare sau pentru inlaturarea depunerilor calcaroase. Este recomandat sa scoateti cosuletele schimerelor si sa le depozitati peste iarna intr-un loc uscat.

   6.   Scadeti nivelul apei din piscina pana sub gurile de refulare respectiv skimmere. Nu goliti niciodata piscina pe timpul iernii! Presiunea hidrostatica poate provoca pagube insemnate piscinei dumneavoastra. Pastrand apa in piscina aceasta va ingheta doar la suprafata, iar dedesubt apa isi va pastra o temperatura de appx. 3-4 grade protejand astfel finisajul interior al piscinei.

   7.   Goliti instalatia si demontati echipamentele. Trebuie eliminata apa de pe instalatia piscinei si montate dopuri speciale de iarna atat pentru refulari cat si pentru schimere. Pompa si filtrul piscinei vor fi demontate si scoase din caminul tehnic urmand a fi adapostite intr-un loc ferit de umezeala si inghet. De asemenea, este recomantata demontarea scarilor din inox si depozitarea acestora peste iarna intr-un loc uscat.
   
   8.    Montati spargatoare de gheata. Aceste dispozitive protejeaza finisajul piscinei in sezonul rece prin preluarea tensiunilor la formarea ghetii, astfel incat aceasta sa nu impinga in peretii piscinei.


   9.    Acoperiti piscina cu o prelata de iarna. Prelata va ajuta sa va protejati bazinul de acumularile de praf, frunze si diverse alte impuritati ce pot provoca depuri organice greu de eliminat astfel incat in sezonul urmator sa gasi piscina curata, fara diverse stricaciuni in bazin sau pe marginea bazinului. De asemenea, va protejeaza copii de riscul de a cadea in piscina in momentele in care acestia nu sunt supraveghiati. 


Pentru servicii profesioniste de inchidere a piscinelor apelati cu incredere la specialistii elena BLUE care va vor ajuta sa iernati piscina corect astfel incat la inceputul noului sezon sa beneficiati de satisfactia de a va balaci in propria piscina cat mai repede fara a intampina probleme nedorite care sa va prelungeasca asteptarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu